8 Ağustos 2017 Salı

Neden Yalnız Kuran ? - Ahmet Murat Sağlam

Ahmet Murat Sağlam'ın sadece posta ücreti ile ücretsiz dağıtmış olduğu kitap. Kendisine mail ile ulaşarak talepte bulundum. PTT kargo ile 5 adet göndermiş. Kargo ücreti 3 TL tuttu. Fazla olan kitapları hediye ettim. Kendisinden Allah razı olsun. Kuran'ın dini anlatmak için gerekli olan bilgileri içerdiğini ayetler ile destekleyerek anlatmış. Ancak Peygamber efendimizi de sadece bir postacı gibi mesajı getirip kaybolan biri gibi değil mesajı, manasını, mantığını bize öğretileri üzerinden anlamalıyız. Peygamberimizin örnekliğini unutmadan yaşamalıyız dinimizi. Bu durum bugün biraz zor çünkü Kuran gibi korunmuş bir şekilde onun yaşantısı aktarılmamış. Dolayısıyla onun söz ve sünnetlerini Kuran ile örtüşüyorsa almalıyız. Ancak net olan bir şey var ki orjinal haliyle Allah'ın dini için gereken her şeyin eksiksiz olduğu Kuran hepimizin önünde. Bu kitabın amacı, yüzyıllardır gerileme döneminde olan Müslümanların neden gelişen uygarlıkların bu derece gerisinde kaldıklarının nedenini ortaya koymaya çalışmaktır.

ALLAH’ın yeterli, apaçık ve kolaylaştırılmış olarak tanıttığı Kuran’ı terk eden Müslümanlar, din adına yüzlerce yasak ve kuralla dini yaşanmaz bir hale çeviren atalar dinini sorgulamadan izlemeyi tercih ediyor.
Çoğu Müslüman, âlim olarak nitelediği kişilere ve kitaplarına güvendiği kadar, ALLAH’a ve kitabına güvenmiyor hatta okuma gereği bile duymuyor!
İslam dünyası Kuran’ı terk etmenin, mezheplere ayrılarak farklı dini öğretileri takip etmenin, akla ve bilime önem vermemenin kaçınılmaz sonucu olarak; gelişen toplumların, bili- min, sanatın oldukça gerisinde kalıyor ve kendi kendini cezalandırarak huzursuzluğa mahkûm oluyor.
Ayetler eşliğinde Kuran’ın din adına yeterliliğini ve din adamlarının Müslümanları Kuran’dan nasıl saptırdığını sade bir dille ortaya koyarak, insanları ALLAH’ın terk edilen mesajı Kuran’a davet ediyoruz…
Zuhruf 44: Şüphesiz bu Kuran, sana ve kav- mine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder